بازاریاب

بازاریاب کیست ؟!

بازاریاب شخصی است که با تخصص در زمینه فروش و با نگاهی حرفه ای و تیزبین برای یک محصول و یا خدمت مشتریان لازم را شناسایی و کالای خود را به فروش می رساند.

بنابراین عنوان کلمه بازاریاب شامل هر کسی نخوهد شد. چه بسا عدم توانایی یک بازاریاب در ارائه محصولات و یا خدامات تاثیر معکوس داشته و به جای رشد موجب ضرر و زیان یک مجموعه گردد. مثالی نزد اهالی تجارت مرسوم است که می گویند اگر کسی کار فروش را به صورت حرفه ای آموخته باشد و بتواند یک خودکار ساده را به فروش برساند توانایی فروش یک کارخانه عظیم را نیز خواهد داشت

هر کسی قابلیت فروشندگی و بازاریابی را نخواهد داشت مگر اینکه توانایی فروشندگی در درون آن شخص وجود داشته باشید. پس نتیجه حاصل شده از این امر توجه فراوان به امر استخدام بازاریاب است. اما بازاریاب کیست و چه شرایطی باید داشته باشد؟

1- قدرت شنوایی فراوانی برای یادگیری و آموزش تخصصی را دارا باشد.

2- بازاریاب باید بسیار هوشیار و هوشمند باشد.

3- بازاریاب باید دارای قدرت مکالمه فراوان و بیان موارد لازم را داشته باشد.

4- بازاریاب باید داراری قدرت تحیلی مناسب در زمان مذاکره باشد.

5- اهل مطالعه و دارای اطلاعات عمومی مناسب باشد.

6- در جلسات از تحلیل  رفتن فضای مذاکره و طولانی شدن زمان جلسه جلوگیری کند.

7- دارای ظاهری آراسته و مرتب باشد.

8- در کمترین زمان بیشترین بازدهی را داشته باشد.

تمامی مشخصات گفته شده در کنار هم و قابلیت فروشندگی یک بازاریاب موجب افزایش راندمان و بازدهی مناسب در حوزه فروش می شود. در بهترین حالت ممکن مجموعه ای از بازاریابان تحت مدیریت شخصی با عنوان مدیر فروش و بازاریابی فعالیت خود را با برنامه ریزی مناسب و دقیق انجام خواهند داد

یر فروش علاوه بر مشخصات فوق دارای شخصیتی نظام دهند و تحلیل گر است و بر اساس برنامه ای که با تجربه فراوان خود طرح می کند، مجموعه بازاریان را مدیریت می کند. بازاریابان تحت سرپرستی مدیر فروش وارد چرخه فروش به مشتریان می شوند و با رهبری اون به موفقیت می رسند.

موفقیت بازاریابان منجر به موفقیت بنگاه یا مجموعه اقتصادی در حوزه ی فروش می شود.

بازاریابی چیست ؟

مورد دوم از اصلی ترین موضوعات در  نقطه شروع بازاریابی و پاسخ به سوال : بازاریابی چیست ؟

 محصول یا ارائه خدمات

بازاریابی چیست و موارد مهم در نقطه شروع بازاریابی چیست !؟

محصول یا خدمات ارائه شده از جانب یک بنگاه تجاری و عرضه آن به زنجیره مشتریان از اهمیت فراوانی برخوردار است. باید به این نکته توجه داشت میزان عرضه خدمات به مشتریان با میزان کسب درآمد رابطه مستقیم دارد.

بنابراین تمام فعالان اقتصادی در پی کسب  تعداد مشتری بیشتری هستند. اما از این نکته غافل نشویم با توجه به بازارهای پر رقیب امروز کسانی موفق تر هستند که در این روند تجاری، کیفیت و تمایز بیشتری را ایجاد می کنند. مهم نیست که کسب و کار یک مجموعه در چه حوزه ای است و حتی محصول یا خدمات ارائه شده با چه کیفیتی ساخته و تولید شده است.

بحث اصلی در این موضوع تمایز و  کیفیت متناسب با قیمت است. برای شما مثالی می زنیم:

ممکن است شخصی که در حوزه ساخت کیف و کفش فعالیت می کند از مواد اولیه درجه دو برای ساخت محصول خود استفاده کند. همه مردم توانایی خرید جنس درجه یک را نداند و این محصول تولیدی به دست کسانی خواهد رسید که با بودجه کمتر اقدام به خرید می کنند. تفاوت میان تفکر حرفه ای و غیرحرفه ای در همین نقطه مشخص می شود. {نکته بسیار مهم}

فرق است ما بین تفکر حرفه ای و ارائه آن به مشتریان با این رویکرد که جنس ما درجه دو است اما برای ساخت آن از بهترین مواد اولیه درجه دو با تمایز رنگ و بسته بندی استفاده کرده ام و دارای خدمات پس از فروش هستم و تفکر غیر حرفه ای مبنی بر آنکه جنس ما درجه یک است و خریدار پس از آن متوجه شود که حقیقت چیز دیگری بوده است.

مطالب این نوشته

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *