قوانین مالیات مرتبط با قراردادهای پیمانکاری برای شرکتهای پیمانکاری یک ابزار حیاتی جهت اداره مالی و حسابداری را فراهم میسازد. سازوکار سامانه مودیان برای قراردادهای پیمانکاری اینگونه است که شرکت های پیمانکاری باید صورتحساب الکترونیکی نوع اول را صادر و ارسال کنند. دلیل این امر آن است که طی قراردادهای پیمانکاری، مشخصات کامل خریدار (کارفرما) را جهت ثبت قرارداد در سامانه مودیان خواسته و صورت وضعیت های ارسال شده برای این قرارداد مستقیم به حساب این کارفرما منظور میگردد.
در این مقاله قصد داریم به نحوه ارسال صورت وضعیت پیمانکاری به سامانه مودیان ار طریق سیستم سپیدار و نحوه ثبت قرارداد در سامانه مودیان بپردازیم .
برای ارسال صورت وضعیت به سامانه مودیان از طریق الگوی پیمانکاری باید سیستم پیمانکاری را تهیه کرده باشید .
قرارداد های پیمانکاری به دو نوع تقسیم میشوند که در این مقاله به ارسال صورت وضعیت های هر دو نوع این قرارداد ها به سامانه مودیان خواهیم پرداخت:
-1 قرارداد های دارای مفاد
-2 قرارداد های دارای کالا و خدمت
جهت ارسال صورت وضعیت پیمانکاری به سامانه مودیان از طریق برنامه سپیدار باید مراحل زیر را طی نمود:
مرحله اول : ثبت قرارداد پیمانکاری در سیستم سپیدار:
ثبت قرارداد از نوع مفاد : از سیستم پیمانکاری قسمت عملیات قرارداد جدید را انتخاب کرده و اطلاعات اصلی قرارداد را پر کنید “
در قسمت "مفاد قرارداد "اگر مفاد قبلا در قسمت فهرست بها ثبت شده باشد از قسمت “سطر جدید از فهرست بها”میتوانید مفاد را اضافه کنید
و اگر قبلا در فهرست بها مفاد تعریف نشده است میتوانید با زدن علامت" + "مفاد را به صورت دستی در قرارداد تعریف کنید .
برای ارسال صورت وضعیت های این قرارداد باید برای مفاد عنوان شناسه مشخص گردد ،و برای تعریف عنوان شناسه باید در سیستم "حسابداری "قسمت عملیات وارد "تنظیمات سامانه مودیان" شده و در تب" نگاشت مفاد پیمانکاری" روی علامت "+ "را زده و در سطر باز شناسه مفاد ، عنوان شناسه مفاد و نرخ مالیات بر ارزش افزوده آن را وارد کنید.
نکته : شناسه مفاد وارد شده در این قسمت را میتوانید به یک یا چند مفاد اختصاص داده و به این صورت نیست که به ازای هر مفاد نیاز به تعریف شناسه باشد اگر چندین مفاد به یک شناسه و عنوان شناسه مفاد و نرخ ارزش افزوده ارتباط دارد میتوانید یک عنوان شناسه برای این مفاد ها زده و شناسه آن را تعیین کرده و برای چند مفاد این عنوان شناسه را انتخاب نمایید.
بعد از تعریف شناسه مفاد به قرارداد رفته و در قسمت مفاد قرارداد در ستون "عنوان شناسه قرارداد" ، عنوان شناسه تعریف شده مربوط به این مفاد را انتخاب کنید
(نکته : اگر قبلا در فهرست بها مفاد ها وارد شده باشند میتوانید در قسمت "پیمانکاری-عملیات- فهرست یها" برای هر یک از مفاد های تعریف شده عنوان شناسه را انتخاب کند که این امر باعث میشود هر گاه از این مفاد ها در قرارداد های دیگری استفاده کردید عنوان شناسه مریوط به آن مفاد داخل قرارداد آورده شود . در نظر داشته باشید با زدن شناسه مفاد در قرارداد ،مفاد داخل فهرست بها شناسه نمیگیرد و همچنین با وارد کردن شناسه در فهرست بها قرارداد هایی که قبلا صادر شده اند از فهرست بها شناسه را دریافت نمیکنند و باید قرارداد های قبلی را ویرایش کرد و عنوان شناسه هر مفاد را وارد نمود.)
سپس اطلاعات دیگر مربوط به قرارداد را ثبت کرده و ذخیره کنید
ثبت قرارداد از نوعکالا خدمت (بدون مفاد ) : در قرارداد بدون مفاد نیاز به انتخاب و وارد کردن هیچ مفاد یا کالا و خدمتی در قرارداد نیست و با ورود اطلاعات قرارداد و زدن مبلغ قرارداد ، آن را ذخیره کنید.
(در این مقاله صرفا نکات مربوط به سامانه مودیان برای قرارداد پیمانکاری آورده شده است و جهت اطلاع از سایر قسمت های مربوط به قرارداد پیمانکاری باید به مقالات مربوطه مراجعه نمایید.)
مرحله دوم : ثبت قرارداد پیمانکاری در سامانه مودیان:
برای ارسال صورت وضعیت به سامانه مودیان باید ابتدا قرارداد در سامانه مودیان تعریف و همچنین قرارداد تعریف شده توسط کارفرما تایید گردد، تا بتوان شناسه یکتای ثبت قرارداد فروشنده را تهیه کرد و با استفاده از وارد کردن این شناسه یکتای قراداد به برنامه سپیدار مشخص کنیم هر صورت وضعیت ارسال شده مربوط به کدام قرارداد ثیت شده در سامانه مودیان است.
در این قسمت به ثبت قرارداد در سامانه مودیان میپردازیم
برای ثبت قرارداد در سامانه مودیان از طریق لینک https://my.tax.gov.ir/ وارد سامانه شده، پس از ورود با صفحه زیر روبرو شده و نام کاربری و رمز عبور را میزنید و در مرحله بعدی نیازمند وارد کردن کد پیامک شده هستید:
بعد از ورود کد پیامک شده وارد صفحه "خلاصه وضعیت مالیاتی شما در نظام مالیاتی کشور" میشوید
در صفحه باز شده روی قسمت کارپوشه بزنید
دیدگاه خود را بنویسید